Angyalföld vasútállomás

Jelenlegi állapot
A vasútállomás a XIII. kerületben, hivatalosan a Kámfor utca 6. szám alatt, a Budapest-Esztergom vasútvonalon található. Tapasztalataim alapján az állomást nem sokan használják, kevés a fel- és leszálló utasok száma itt, hiszen csak az esztergomi vonat jár ezen a vonalon. Korábban nagyszabású teherforgalommal bírt az állomás, de mára csak személyszállító vonatok járnak errefelé.

Az állomás épülete szépen renoválva van, és amikor ott jártam, éppen a vasúti síneket újították fel, ezért nehéz is volt megközelíteni.

inaplo.hu/neonvadaszat/n174

A felirat néhány éve
A neon állapota sem romlott az évek során. Ugyanúgy találtam, ahogy az évekkel ezelőtti képen látható. Az állomás közvetlen környékét is rendezettnek mondhatjuk, hiszen új építésű családi házak találhatóak Angyalföld ezen részén. Az állomással szemben pedig újpesti panel házak magasodnak. Viszont ha néhány száz métert sétálunk a Tatai úton Rákosrendező felé, egyre sivárabb látvány tárul elénk, főleg a hatalmas gyárkémény környékén. Ez már egy jóval elhagyatottabb terület. Egy jól karbantartott kerékpár út is található azonban itt, amelyet sokan használnak, és amely elvezet a vasútállomáshoz is.


Forrás: Halló szellem Angyalföld


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház