Cipő

2010 körül
Az eltűnőben lévő szakma egy gyöngyszemét még megtalálhatjuk a József krt. 68. szám alatt. Manapság nemhogy a nagykörúton, de még máshol sem könnyű cipészbe futni, ez a kis műhely azonban mégis már 1950 óta működik.

A Neonvadászat projekt keretében újra felkerestem a műhelyt, és annak ellenére, hogy tudtam hol keressem, nem találtam meg elsőre. A rengeteg színes és óriás kirakatok mellett, ez a műhely a szolid feliratával és neonjával szinte elveszik a körúton. 


 
2016. október 
Bár központi helyen fekszik - a Corvin-negyed megállótól egy rövid sétára -, az üzlet mégis leszállóágban van. Ma már kevesen költenek cipőjavításra, még kevesebben készíttetnek cipőt, mert annak áráért már egy újat vehetnek, bár ezek minőségéről most ne ejtsünk szót.

Meglepődtem, mert több cikk is szól (a jozsefvaros.hu és a 8.kerulet.ittlakunk.hu oldalakon) erről a régi műhelyről és cipészéről, Zsoldos Istvánról. A műhely alapítása apjához fűződik az 1950-es évekből, de ő is már több, mint négy évtizede a tizenöt négyzetméteres kis üzletben dolgozik.


1957.


A neonfeliratról túl sok információ nem áll rendelkezésre, egy 1957-es képen, amin az üzlet már rajta van, a felirat még nem szerepelt.
Nem is szerepelhetett, hiszen ahogy sok más neon is, feltehetőleg ez is a '70-es években kezdte a műhelyt reklámozni,  akkor élte aranykorát.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház