Csendes

A Múzeum körút közvetlen közelében, a Ferenczy István utca 5. szám alatt található hangulatos kis helyre két tanítási óra között az egyetemisták szívesen ülnek be fogyasztani valamit, vagy esetleg arra is tökéletes lehet ez a hely, hogy a következő tanítási órára átnézzék a diákok a jegyzeteiket. Ezért joggal mondhatjuk azt, hogy a helynek a neve találó, mert valóban egy csendes, nyugodt és hangulatos helyről beszélünk. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy ez nem volt mindig így a legendák szerint!

Rövid tények és történet

A pletykák szerint korábban elég zajos helynek bizonyult a csendes és ezáltal sikerült kivívni környezete haragját. A közvetlen közelében lakó emberek panaszai következtében a Csendesnek "le kellett húzni a rolót." Ezt követően lépett a helyébe a ma ismert Csendes Vintage Bar & Cafe amely sokak által közkedvelt törzshellyé nőtte ki magát.

A romkocsma vonalat követve csábítja magához a vendégeit. Belülről kissé lomos-romos stílusa eléggé magával ragadja a vendégeket, ezzel is nagy pluszt adva a jó hangulatnak. A jó hangulatot pedig most már nem az extra zajos verzióban kell elképzelni.
A csendes az iTTiVoTT oldalán

Neon  

Fentebb leírt stílusát a Csendes bár egy elég mutatós, kis neon felirattal koronázza meg. A környéken sok ehhez hasonló található, mégis azt lehet mondani, hogy szerénységével ez a kis neon tábla nagyon sokat hozzátesz a hely varázsához, utalva a benti romosan retro stílusra. Ezzel együtt abszolút megállja a helyét a versenytársak mellett, belőlük pedig akad néhány ezen a vidéken.  Így leírva ezeket a dolgokat, összegezve, már teljesen érthető, hogy miért közkedvelt hely ez a diákok körében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház