Flórián üzletház

A Flórián üzletház a harmadik kerület egyik legközismertebb bevásárlóközpontja. Nagy valószínűséggel nincs olyan budapesti ember aki, ne ismerné vagy ne hallott volna róla. Maga az üzletház sem mai darab ebből is következik az, hogy egy igazi múltszázadból származó üzletközponttal van dolgunk. De ennek nem is kell nagyon utánajárni, mert elég csak kívülről ránézni az épületre és érezzük, hogy sokkal másabb a kisugárzása mint mondjuk a WestEnd-nek vagy
éppenséggel a Mamutnak. Röviden megfogalmazva: A Flórián üzletház egy igazi különlegesség, ami nagyszerűen tartja a lépést  a modernebb versenytársaival.

inaplo.hu/neonvadaszat/n015


Retro vonás

Az is igaz, hogy már több felújítási munkálaton van túl az üzletház. Kívül is és belül is megújult mégis megmaradtak olyan vonásai, amik mutatják az épületnek a korát és ezáltal a nagyszerűségét is. Ha megállunk az üzletközponttal szemben láthatjuk, hogy még rendelkezik a saját Flórián feliratú neon fényével, ami nem csak céltalanul díszeleg ott, hanem rendesen betölti szerepét, funkcionál és így ezzel a jellegzetességével különlegessé varázsolja az egész teret. Reméljük ez még sokáig így marad. Tündököljön még a budapesti estében a "Flórián" neon.

A hely további jellegzetességei 

A helybéliek tudják, hogy a Flórián tér nem pusztán egy nagyobb csomópont ahol a nagyszerű tér és bevásárlóközpont van. Ez a hely és közvetlen környezete jelentős történelmi szempontból is, ugyanis rengeteg római kori rom található itt. Mikor a Flórián térnél megkezdődött a ma ismert aluljáró megépítése feltárták a ma is megtekinthető Therme Maiores, ami nem más mint egy fürdőnek a maradványai. Ez is egy olyan tényező ami, különlegessé teszi ezt a városrészt turisztikailag is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház