Főz, süt, fűt

A Fővárosi Gázművek ikonikus neonreklámja 2005-ig volt látható a Bajcsy-Zsilinszky út 3-as szám alatt található ház tetején, majd onnan a szeméttelepre került.

Maga az épület 1875 körül épült, mostanra majdhogynem üresen áll, az ötből csak a felső két emeleten laknak, a ház több része romokban, pedig a környéken több hotel és a Gödör található.

1994-ig az első emeleten volt a Gázművek bemutatóterme, ahol a Gázmúzeum nagy becsben tartott gázkészülék gyűjteményének egyes darabjai voltak kiállítva, valamint több mint 80 évig az egész első emelet a gázszolgáltató birtokában volt.


A leszerelés mellett a túl magas fenntartási költségek (évi több millió forint, továbbá a Fővárosi Önkormányzat utólagos fizetséget is kért volna a reklámhelyért, ha marad a neon) miatt döntött a Gázművek, sőt, még a reklámhelyről is lemondtak. Eredetileg a cég megbeszélte a budapesti neonokat megmentő gyűjtőkkel, hogy a leszerelés után nekik adják a neont, viszont egy sikertelen kapcsolatfelvétel után minden további nélkül a szeméttelepre került.
Hűlt helye - 2016.12.19.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház