Gyógyszertár

Andrássy Gyógyszertár    
Az Andrássy Gyógyszertár neonfeliratát választottam első bejegyzésem témájának. Szerencsére amikor kimentem a helyszínre ellenőrizni, hogy megvan-e még a felirat, a helyén találtam, és sikerült fényképet készítenem róla. Ez látható oldalt.

inaplo.hu/neonvadaszat/n056


A neonfelirat az Andrássy Gyógyszertár bejáratától jobbra látható, az Andrássy út és a Bajza utca sarkán található, pár méterre a 105-ös busz Bajza utcai megállójától. Szerintem busszal, illetve a kisföldalattival könnyen megközelíthető helyen van. Jelenleg is működik, világít, minden betűje megtalálható.

Története
1889-ben alapították a gyógyszertárat, azóta is szünet nélkül működik, és várja vásárlóit. Dr. Gaál Endre gyógyszerész vezetése alatt érdemelte ki az "Ország legszebb gyógyszertára" címet. További információkat kaphatnak az érdeklődők a gyógyszertár weboldalán.

Szolgáltatásai
Aktuális híreit saját weboldalán közli, illetve az ablakban kihelyezett reklámplakátok is jelzik például az újonnan érkezett termékeket. Nemcsak gyógyszerek, vitaminok, étrend-kiegészítők értékesítésével foglalkozik, hanem lehetőség van helyben vérnyomás- és vércukormérésre is, illetve a lejárt szavatosságú gyógyszereket is visszaveszik.

Környezet
Az épület előtt fák állnak, és más neonfelirat nem található a közvetlen közelében. A Hősök terén nincs patika, viszont az ellenkező irányban található a Köröndi patika (a Kodály köröndön). Az Andrássy út túloldalán hozzá közel helyezkedik el a Magnet Közösségi Ház.

Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 99.



Nyitvatartás
Hétfő–péntek: 8.30-19.00
Szombat: 8.30-12.00
Vasárnap: zárva

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház