Józsefvárosi gyógyszertár

2010 körül
A Józsefvárosi gyógyszertárat, mely korábban az Apostol patika nevet viselte, a József krt. 64. szám alatt találjuk. A gyógyszertár nem kis múlttal rendelkezik, és feltehetőleg a neonfelirata sem ma kezdte pályafutását.

A forgalmas gyógyszertár könnyen megközelíthető a 3-as metróval, vagy a 4-es és a 6-os villamosokkal. Az arra járók, már megszokhatták, hogy ott van, hiszen már több, mint 100 éve működik.

inaplo.hu/neonvadaszat/n118

A Google+-on rövid történetét olvashatjuk:

2016. október
"A Józsefvárosi Gyógyszertár azon kevés patikák egyike, amely 1893-as alapítása óta a mai napig, megszakítás nélkül működik. Alapítója Czukor János volt, és Apostol patika volt a neve. Bútorzata is akkoriban (1883)készült, bár nem ehhez a patikához, ide csak 1968-ban került, műemlékvédelem alatt áll. A bútort Zboray Béla Magyar Korona patikájához készítették, amely a III. kerületi Polgár téren állt."
 

A Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság honlapján több képet is találunk a gyógyszertárról, köztük egy egészen régit, az eredeti patikáról is.

Ezzel szemben a neonfeliratról nem sok mindent tudunk, csak hogy most, 2016-ban is még a helyén van és csalogatja a gyógyulni vágyókat.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház