Kakas presszó

2016. október 1-i állapot
Az Üllői út 2-4. alatt, közvetlenül a Kálvin tér közelében található meg a Kakas presszó, melynek történetéről számos legenda kering. (Az oldalon már nem minden adat tükrözi a jelenlegi állapotokat, de érdemes elolvasni, az első vélemény megmosolyogtat.) Azt meg kell hagyni, hogy rendkívül szembeötlő a baromfit ábrázoló fényreklám, feltételezhetően sok vendéget is csalogat be, ahogyan a Deák téri további két, valamint a Móricz Zsigmond körtéri „kakasos” kocsmák esetében is.

Mint a legtöbb helynek, így ennek is van saját Facebook-oldala. A hely másik sajátossága a fényreklám mellett, hogy a kakason kívül a kutyákat is nagyon szeretik, velük együtt látogatható a kocsma. A környék nagyon kellemes, a Kálvin tér miatt rendkívül könnyen megközelíthető, és még az árak is viszonylag barátiak. (Ez utóbbiról nincs naprakész online feljegyzést, saját szemmel győződtem meg erről.) Maga a neon is kivételesen jó állapotban van, semmilyen nagyobb sérülésnek sincsen nyoma. Meleg szívvel tudom ajánlani megtekintésre, akár beülésre is.

inaplo.hu/neonvadaszat/n129

További képek:

A Fortepan képe, 1971-ből

2016. október 1.
A Madách téren található újabb Kakas presszó is megidézi a néhjai hentesbolt neon-kakasfejét, cégérként egy modernebb, grafikusan ábrázolt példány található homlokzatán:

A citydogs.hu oldala is megemlékezett a helyről

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház