Paprika vendéglő

A feliratról 2016-ban készített kép
A Hősök teréhez közel találhatjuk a turisták által kedvelt éttermet, a Paprika vendéglőt. A magyaros ízeket feltálaló étterem majdnem minden évben valamilyen elismerést nyert el a különböző idegenforgalmi portálokon, melyet ajtajukon jeleznek is, így próbálnak minél több embert becsalogatni. Azonban nem elhanyagolható az épen maradt neonfelirat vonzásereje sem.

Ahogy bemutatkozó videójukban is láthatjuk, a Paprika vendéglő már évtizedek óta fogadja a magyar ételekre vágyó látogatókat. Ebből kifolyólag a bejárat fölötti neonfelirat is az üzlettel lehet egyidős, ez mégsem látszódik rajta, sőt a korábban készült képhez képest sem történt változás.


inaplo.hu/neonvadaszat/n075

A 2012-es neonhoz képest is remek állapotban van

Ennek magyarázata az lehet, hogy az éttermet sokan látogatják, több külföldi oldal is azt állítja, ez a "legjobb választás", ha egy jót szeretnénk enni. Így jut elég a bevételből a neon karbantartására, működtetésére.

A Paprika az iTTiVoTT archív fotóján

Az étterem a Dózsa György út 72. szám alatt található a VII. kerületben. A környéken sok neonfelirat nincs, így azt mondhatom, hogy kiemelkedő a neon állapota a körülményekhez képest. És mivel forgalmas úton található, ahol sok a turista, még inkább ideális egy ilyen felirattal becsalogatni őket.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház