Pincérnő

A Pincérnő neon jelenlegi állapota
A Pincérnő elnevezésű neon a Budapest, 13. kerület Szent István körút 13. szám alatt található. Maga a neon arra utal, hogy régen is itt egy vendéglátó helység volt. A pincérnő tálcán tart egy poharat, egy üveget, és egy tányért, ebből következtetek arra, hogy korábban is itt egy étterem- bisztró- kocsma-szerű helység lehetett.
A házat, amin a Pincérnő neon található 1898-ban építették Gaál Bertalan tervei alapján.
Ma a Szeráj nevezetű török étterem található a neon kép alatt, 2012. február óta. Viszonylag nehéz megtalálni a neont, mert először a török étterem zöld világító neon feliratára téved az ember szeme, de ha jobban megnézzük a sarkot, az első emelet környékén, észrevesszük a kis neon képet.
A neon állapota kiváló, de ma már nincs használatban. Nem történt változás az állapotában a pár évvel ezelőtt készült fotóhoz képest.
A környéken nagyon sok vendéglátóhely található. Rögtön a Szeráj étterem mellett, még ugyanazon a címen például egy Barbecue, és egy Café Jubilee nevű hely is van. Így a neonnak is sok vetélytársa akad, és az ember tényleg csak akkor veszi észre, ha jól szemügyre veszi a házat.

inaplo.hu/neonvadaszat/n189

            Céginformáció



További képek:
A Pincérnő neon néhány éve
Prusinszki István felvétele


A Szent István körút 13. szám alatt álló ház, ahol a neon található
Forrás: 24.hu



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház