Táskarádió Eszpresszó

A Táskarádió Eszpresszó neon alatt valódi időutazást tehetünk a 60-as évekbe. A ma is funkcionáló bár vidám környezetben várja vendégeit egy kávéra vagy akár ebédre-vacsorára,  a neonfelirathoz híven pedig valódi és működő táskarádiókat is megcsodálhatunk.

A vendéglátónak helyet adó Papnövelde utca a nyüzsgő Egyetem térről nyílik, így határozottan forgalmas a környék. A neon fölött is olvasható Belváros új főutcája projekt egy forgalomcsillapított övezetet hozott létre a Kálvin tér és a Szabadság tér között. Az iTTiVOTT-on elérhető régi kép szerint a 8-as házszám alatt a Bécsi Söröző nevű vendéglátóhely működött. Látszik, hogy ekkor még nem volt Táskarádió eszpresszó, de ma közösen osztoznak a 8-as számon, és díszítik hibátlan neonjukkal az utcát.

inaplo.hu/neonvadaszat/n040

Még Bécsi sörözőként az iTTiVoTTban

A bár pontosan azt az értéket képviseli, amit a megmaradt neonfeliratok Budapesten: a retróhangulat báját, örök érvényű divatosságát. A kocsmablog egyik szerzője írta: "Szépen ívelt neonbetűi alatt a Magyar Népköztársaság fekete-fehér villanásai csalogatják még az óvatlan járókelőt is a fényes kirakathoz. "


Italkínálatában is követi a régi klasszikusokat, mint például a Bambit, de a legújabb trendeket követve mai márkák is fogyaszthatók. Ha megéheznénk, még gasztronómiai élményt is kínál, egyszerű ételeivel. Tehát a megközelíthetőség, kínálat szempontjából még sokáig fennmaradható vendéglátóhelynek ígérkezik, retró stílusú elkötelezettsége miatt pedig a neonfeliratot sem kell féltenünk. 

A pontos cím: 1053 Budapest, Papnövelde utca 8.

Képek:
http://inaplo.hu/neonvadaszat/original/7597.jpg
http://ittivott.blogspot.hu/2014/12/v-papnovelde-utca-8.html
http://etterem.hu/taskaradio-eszpresszo?from=kocsma.hu

Források:
http://kocsma.blog.hu/2011/01/17/taskaradio_eszpresszo_2
http://inaplo.hu/ittivott/k159.html
http://belvarosujfoutcaja.hu/
inaplo.hu/neonvadaszat/n040 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház