Trombitás Kert és Totó-Lottó

Trombitás Kert neonfelirat

Mai bejegyzésemben a Trombitás Kert és a Totó-Lottó feliratáról fogok írni. Trombitás Kert néven egy hosszabb boltsort emlegetnek a budapestiek, a Széll Kálmán téren. Tőle nem messze ugyanazon az oldalon a Széna tér irányába helyezkedik el a Lottózó.



Trombitás Kert


Tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen található a Széll Kálmán téren. Például itt van a  4-es és  6-os villamos egyik végállomása, de több busz (22, 156 stb.) és más villamosok (61,17 stb.)  is áthaladnak. Jelenleg ezek a boltok vannak (balról jobbra haladva): Órás (órajavító), cipőjavítással és zárcserével foglalkozó üzlet, Eker étterem, Western Union (Exclusive Change) valutaváltó, Il Treno pizzéria és étterem, és végül a Trombitás Királyi Söröző.

Indult egy weboldal a helyről, még amikor Trombitás Gösserező néven volt ismert. Ide kattintva megtekinthető.

A Hungaricana adatbázisában találtam egy régi 1920-as években készült képeslapot a Trombitás Vendéglőről. Itt feltüntették, hogy 1925-től Guttenberger Antal a Retek utca 12. szám alatt üzemeltette az éttermet. A Széna tér és a Széll Kálmán tér között helyezkedik el azóta is. Szerintem a két vendéglátóegység szorosan kapcsolódik egymáshoz, csak valószínűleg az eredeti Trombitás vendéglő terjeszkedett a Széll Kálmán tér irányába.

Trombitás Kert címe: 1024 Budapest, Margit krt. 101.




Totó-Lottó

inaplo.hu/neonvadaszat/n012

Sajnos mire kimentem nem volt a helyén a neon. Valószínűleg a Szerencsejáték Zrt. döntött úgy, hogy a hálózatába tartozó összes bolt felirata legyen egységes. Itt a bejárat fölött leszedték a neonfeliratot, átfestették a falat, feltettek egy Lottózó táblát a cég logójával, és jelenleg ezzel hirdetik magukat.





Régi kép a neonról:



Lottózó címe: 1024 Budapest, Margit krt. 93.



Forrásaim:

TrombitásPub

Hungaricana oldalán lévő képeslap








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház