Budafoki Borkatakomba

Talán elsőre, a név alapján az ember nem is gondolná, de ez az épület egy étterem. Méghozzá nem is akár milyen, hanem Budafok legnagyobb múlttal rendelkező étterme, mely 1968 óta üzemel étteremként. Azaz majdnem ötven éve üzemel a 22. kerületben kerületben, helyszínéül szolgálva jó pár rendezvénynek az elmúlt évtizedekben, többek között esküvőknek, születésnapi rendezvényeknek. Az étteremnek hivatalos honlapot nem találtam, azonban annyit tudok személyes tapasztalatok alapján, hogy 2010 végén még azonos tulajdonos, avagy cég igazgatta, mint a György Villát, mely pár buszmegállónyival lejjebb található a Lépcsős utca és Budatétényi sorompó megálló között.
Az étterem Budatényény vége felé, nem olyan távol Nagytétény elejétől a XXII. kerületben, a Nagytétényi út 64-es szám alatt található. 

A neonról:
A borkatakombán található Neon ma is érintetlen, pontosan úgy néz ki mint évekkel ezelőtt, a referencia képen, avagy képeken. Hiszen egy korábban, Kalota Béla által fotózott kép is rendelkezésemre állt, illetve a fentebb található 2010-es fénykép is. Ezen három - négy- kép alapján pedig nyugodtan el lehet mondani, hogy a Budafoki Borkatakomba neonja semmit sem változott az elmúlt évek alatt - maximum benőtte egy kicsit a gaz, mely az elmúlt hat év alatt burjánzhatott el, hiszen az iTTiVoTT projekt keretein belül, egy diák által fotózott képen még nem látható. (A növényzet terjedése is megfigyelhető, hiszen Prusinszki Istán képén még látszik a K betű, az én képemen viszont már teljesen eltakarja a növény)
A neon buszról majdnem tökéletesen látható, ugyanis a telet leszámítva s másik három évszakban a felírat elé belógó fa ágak eltakarják a felírat egy részét. Érdekesség, hogy nem csak ez a külső neon található itt, ha beljebb megyünk, akkor bal oldalra fordulva, egy a kintihez nagyon hasonló neonnal találjuk magunk szembe.

1. kép: Kalota Béla (iTTiVoTT )
2. kép: Kreviák Ádám (2010 - iTTiVoTT )
3. kép Prusinszki Istán (2010-2016 között)
4. kép: Tóth Fruzsina (2016 november)
Forrás: panoramio.com





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház