Budacolor

2010 környéke

A XXII. kerületben a Háros utca 11 7-es szám alatt található Budacolor cég épületén volt látható a neon. Ez könnyen elérhető 33-es, 133E, 214-es,  114-es és 213-as buszokkal. A neon megjelenésének idejére forrást nem találtam, így megjelenése nem tudom mikorra datálható.      

A cégről:
Az első nyomda festék gyártó cég volt. Szerepe nem csak Magyarországon, de egész Közép-Európában jelentős volt. Magát a céget 1906-ban alapították. A cég megjelenésének hatásaira a magyar nyomdász ipar fellendült. 1948 után a cég jelentős szerepet kapott a nyomdászatban a KGST - Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa - területén belül. Azonban ez a virágzás 1990-ben lefelé áldozott. A cég többször cserélt gazdát, mígnem mai tulajdonosa, az olasz Samor Internatioal tulajdonába nem került. 2015-ben pedig egy ambiciózus tervvel álltak elő, miszerint igazi “olasz szigetet” szeretnének létrehozni. Ez alatt pedig azt kell érteni, hogy a cég magyarországi vezetősége a lehető legszebben és legigényesebben szerette volna felújítani a gyár épületét.

inaplo.hu/neonvadaszat/n210



 A neonról:
A keresett neon ma már nincs a helyén, valamikor a felújítások alatt, a 2015-ös év folyamán vehették le. Ez ugyan csak spekuláció, ám közel nyolc évig mindennap elmentem mellette és egyszer csak eltűnt, bár azt nem tudnám megmondani, hogy mikor, az biztos, hogy a közelmúltban kellett történnie.
Mindenesetre az épület körül jelenleg felújítások folynak és a kitett óriás plakát tanúbizonysága szerint befektető partnereket keresnek.
Az neonról archív képet nem sikerült találni minden, az internetet fellelhető kép olyan állapotban mutatja, mint ahogy Prusinszki István képén láthatjuk, hiányzó részekkel, megkopva.



Fent:  2010 körül
Lent: 2016 novembere

Források: 1 || 2

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház