Tulipán eszpresszó

A neon sajnos már nem található meg
Jól csengő név, találó neon. Még ezek ellenére is előfordulhat, hogy egy – valószínűleg – kávézó csak úgy szőrén-szálán eltűnik. Ugyanis ha beírjuk a keresőbe ezt a nevet, nem fogjuk megtalálni. De vajon miért is lehet ez?

Az István utca 28. szám alatt lévő Kolobok nyílt meg helyette kb. egy éve. Ez azelőtt egy házias péksüteményeket kínáló kisbolt volt, mely Szamovár néven futott. Bár lehet, hogy ugyanarról az üzletről van szó, csak más néven, a Kolobok most kárpátaljai ételeket kínál repertoárjában a honlapjuk szerint.

inaplo.hu/neonvadaszat/n080

Mikor ott jártam, a bolt üres volt, még az eladót sem láttam bent, pedig az üzlet nyitva volt. A pultban péksüteményeknek és esetleges asztaloknak is hűlt helyük volt.

Pedig a 74-es villamos két megállója között lévő kis "étterem" nincs rossz környéken, mellette található az Állatorvosi Kar, pár perces séta után pedig a Hősök tere is.

Előtte - Utána

Ahogy a képen is látszik, sajnos a Tulipán eszpresszó cégére szőrén-szálán eltűnt, ahogy maga a kávézó is. Mivel semmilyen cikket nem találtam ezzel kapcsolatban, így csak a fantáziánkra tudunk hagyatkozni, mikor elképzeljük, hogy is nézhetett ki, kik is járhattak erre a helyre.

Talán ez a felirat is a '60-'70-es években kerülhetett ki. Régebbi képeken látható, hogy sok felvonulás volt arrafelé, így kedvelt hely lehetett. Sajnos viszont az évek múlásával és az igények változásával úgy látszik, nem maradt fenn.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház