Venus divatáru, szoknya, blúz

A neonfelirat mai állapota
Ruhákra mindig szükség van. Hiába mondják, hogy nem minden a külső, sajnos az első dolog amit megnézünk egy emberen az az, hogy hogy néz ki. Ugyanígy vagyunk egy üzletnél is. Főleg, ha az pont egy ruhabolt.

Ez, a Rákospalotán található bolt nagyon adhatott a külcsínre, mikor megnyílt. Pontos adatokat nem találtam az üzlettel kapcsolatban, de én a '60-es évekre saccolnám az ünnepélyes megnyitót. A neonfelirattal pedig nem spóroltak, a név mellett még a termékeket is felsorolták - természetesen a cél inkább az volt, hogy a nőkre hassanak vele.


Nem tudni miért, de a bolt aztán csődbe mehetett, nem biztos forrásból még azt is sejteni lehet, hogy 2010-ben még működött. Az Egyszer bolt képén pl. jól látható, hogy a kirakatot az aktuális ünnepnek megfelelően díszítették fel. Azonban ha az utána való években készült képeket nézzük meg, a kirakatokban nem díszeket vagy ruhákat láthatunk...


Személy szerint kutatásom során mindenre számítottam, csak arra nem, hogy többek között ez a cica fog visszaköszönni rám a kirakatból. Az üzlet ugyan zárva volt, igyekeztem az ablakokon át felmérni a terepet. A leginkább már csak raktárként használt boltban a ruhák még a helyükön lógtak, és valószínűleg a macskákat az egerek ellen tartották benn.

Visszatérve a Fő út 86. szám alatt található neonfeliratra, az állapota az elmúlt pár évben nem változott, valószínűleg már nem használják, hiszen a csövek leszakadoztak, hiányosak, néhol már csak a talapzatuk látható. A környék egyébként nem túl forgalmas, valószínűleg ez is lehetett a ruhabolt veszte. Busszal ugyan könnyen megközelíthető, de mintha nem is Budapesten járnánk, inkább egy faluhoz tudnám azt a részt hasonlítani.

A neonfelirat a 2012-ben készült képen

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A neonfényes Budapest hírmondói

Kürt utcai tisztasági fürdő

Újpesti Áruház